I naturen omkring os er alt levende.
Det levende er påvirket af vind og vejr, af regn, af tørke, af blæst, af sol og meget mere. Alt det har indflydelse på, hvor godt tingene gror, hvor sunde planter, træer og dyr er og hvor gamle de bliver.

Vi er levende og vi er en del af naturen.
Vi bliver påvirket af de samme ting, og den påvirkning har indflydelse på hvordan, vi føler os i sindet og i kroppen.

Vi har ingen indflydelse på, hvornår det blæser eller hvor meget, det regner. Vi har ingen indflydelse på årstidernes skiften eller på døgnets rytme. Men vi kan lære hvad, der påvirker os og hvordan. Derigennem kan vi søge at balancere  kroppen og sindet.

Ayurveda er en meget gammel videnskab og kaldes også “livets videnskab”. Det er en holistisk videnskab, der ser sindet og kroppen som sammenhængende samt opfatter mennesket som uadskillelig fra naturen.
Et grundprincip i Ayurveda er de 5 elementer: Jord, vand, ild, luft og ether. Elementerne findes i naturen så vel som i os mennesker. Gennem at forstå de kvaliteter, der karakteriserer elementerne, kan vi begynde at forstå hvordan, vi bliver påvirket af det vi spiser, af naturens skiften, og af alle de ting, der sker omkring os. Den viden kan vi hver især bruge til at opnå en større balance i vores liv, for derigennem at leve mere sundt og harmonisk.

På to onsdag aftener i juni kan du lære mere om Ayurveda, elementerne og få en forståelse af din særlige konstitution, dosha, og hvad du skal være opmærksom på i dit liv.

Det vil være to aftener med yoga, åndedræts øvelser, meditation og Ayurveda. Du vil helt sikkert gå derfra med velvære i kroppen og en ny viden.

❤️ Trine