Workshop om Ayurveda

Onsdag 15.6. Kl. 18.00 – 20.00 
Ayurveda, de 5 elementer og doshaernes sammensætning. 

Onsdag 22.6. Kl. 18.00 – 20.00  
Ayurveda – balance og sundhed med fokus på fordøjelsen.

Det koster  300 kr. at deltage en onsdag, og 500 kr. hvis du tilmelder dig begge.

Tilmelding via trinefoss.dk/tilmelding eller send en mail til: yoga@trinefoss.dk

læs mere

Naturen – og os.

I naturen omkring os er alt levende.
Det levende er påvirket af vind og vejr, af regn, af tørke, af blæst, af sol og meget mere. Alt det har indflydelse på, hvor godt tingene gror, hvor sunde planter, træer og dyr er og hvor gamle de bliver.

Vi er levende og vi er en del af naturen.
Vi bliver påvirket af de samme ting, og den påvirkning har indflydelse på hvordan, vi føler os i sindet og i kroppen.

læs mere

Workshop lørdag 21.5. Kl.10.30-13.00

Vi går mod lysere og længere dage, den årstid, der efter den traditionelle kinesiske medicin (TCM) er mest yang – varm, aktiv, lys.

Ifølge TCM kan det påvirke balancen i kroppen og påvirke vores søvn. I denne workshop kommer det til at handle om sommer og søvn. Hvad påvirker søvnen? Hvad kan man gøre for at få mere ro i forhold til at sove? Hvad kan vi gøre for at falde i søvn igen, når vi først er vågnet om natten?

En lørdag formiddag med blid yoga, mindfulness, åndedrætsøvelser og et kig på, hvordan nogle af de gamle videnskaber som Ayurveda og TCM forholder sig til sommer og sol.

Prisen er 350 kr.

🧘‍♀️ Tilmelding via trinefoss.dk/tilmelding eller send en mail til: yoga@trinefoss.dk

læs mere

Lys forude – april 2022

Kære Alle

Forude er lyset, forude er foråret.🍀

“Vi mennesker har en fælles tendens til for alt i verden at ville have sikkerhed, når alt omkring os forandrer sig. Når livet er svært bliver det vores hovedprioritet at få fast grund under fødderne. Men sandheden er, at uanset om vi er det bevidste eller ej, så vil livet altid være præget af forandring.”

Dette er fra Pema Chodrons bog “At leve smukt med uvished og forandring”.

Alting vil altid være i forandring, i bevægelse.

Det er til tider svært at rumme, og nogle gange er forandringerne større eller mere voldsomme, end vi ønsker os. For bevægelse og forandring påvirker os, det påvirker vores rytme, det påvirker vores liv.

Rytmer og rutiner, forudsigelighed og forståelighed er egenskaber, der gør os trygge, der definerer vores liv.

læs mere

Lyspunkter i november

Lyspunkter i november

Det kan godt være at november kan føles mørk og trist ……….. 
og at en træthed og uro er ved at sprede sig i os allesammen ved tanken om at gå endnu en coronavinter i møde. 

Pressemøder og daglige coronatal rammer lige ind i vores nervesystem, der, for de fleste af os, har været under mere eller mindre pres i snart 2 år.

Men november har også en anden side. Som en smuk morgen i Bernstorffsparken, hvor luften var så mild og blød at yoga kunne laves med åbne vinduer til lyden af fuglenes sang fra træerne omkring. Hvor det føltes som om, hele gårdspladsen var indhyllet i den dejligste duft fra lærketræets nåle, der dækkede jorden. 

læs mere

Overvældet af sommer

Kære alle
Det er sommer. 
Det er et overflod af lys, sol, farver og dufte fra naturen, himlen og jorden.
Det er en tid, hvor vi mødes, fester, fejrer, kigger mod nord til nattehimlen, der er lys. Det er en tid, der bringer glæde og giver energi.
Ifølge traditionel kinesisk medicin (TCM) er ilden det styrende element på denne årstid.Ildens element ses som den gnist hele livet stammer fra, og er forbundet med følelsen af glæde, som, når den er i balance, repræsenterer en entusiasme for livet. I kroppen er ildens element associeret til hjertet, som efter TCM er det organ, der ses som værende ansvarlig for vores emotionelle forbindelser/relationer, samt for at opretholde indre fred og harmoni.

læs mere

Mini Workshops i foråret

3 hverdags workshops (hvis der åbnes for yoga indendørs)

På 3 onsdage i maj/juni vil fokus være at nære os selv på bedst mulig måde. At løsne op for spændinger i kroppen, få ro på nervesystemet, og skabe energi til foråret og sommeren.

Onsdag 26.5. kl. 17.30 – 19.30 – Forårsrengøring af kroppen og sindet

Onsdag 9.6. kl. 17.30 – 19.30 – Loving Kindness

Onsdag 30.6. kl.17.30 – 19.30 – Få ro på nervesystemet / Yoga Nidra

læs mere

April 2021

Kære Alle
Det er forår, fuglene synger, træerne springer ud omkring os, og mod nord kan man se konturerne af solnedgangen til sent på aften. De lyse nætter er lige om hjørnet.
Vi begynder at se fremad, forhåbentlig mod en tid, hvor sygdom, restriktioner og nedlukning kommer til at fylde mindre.Den tid, vi har været igennem, har påvirket os. I dag vil de fleste nok associere iltmaske med Covid-19 med billeder af intensivafdelinger, hvor mennekser ligger med iltmasker i kampen for at blive raske. Men for bare et år siden ville mange nok have associeret iltmasker med at skulle ud at rejse, ud for at opleve. Måske har du glemt det i dag, men enhver flyvetur starter med en instruktion om bl.a. iltmasker “husk at placere iltmasken på dig selv før du hjælper andre”.

læs mere

Vinter og Kapha

Kære Alle

Det er februar, og det betyder den sidste måned i vinteren. Vi har lagt den mørkeste tid bag os. Foråret er lige om hjørnet, selvom det kan være svært at få øje på lige nu.Vinterens energi er præget af grounding. Alt trækker sig sammen, trækker energien mod jorden for at samle kræfter til at kunne spire og skabe nyt liv i foråret.Denne rolige og groundende energi fra naturen påvirker os, så vi får mere lyst til at “putte os” og gå i hi.

læs mere

Januar 2021

Kære Alle

Hvordan spiser man en elefant?
Det gør man ved at tage en bid ad gangen…..
Dette gamle afrikanske ordsprog passer fint til starten på 2021.
2021 har ikke vist sig at starte særligt lyst, roligt eller anderledes end 2020 sluttede. Det kan være, man sidder og tænker, at den mundfuld, vi skal igennem de næste par måneder, er rigelig stor og kan føles som en elefant, der skal fortærres. At elefanten så en stor del af tiden er mørk, kold og regnfuld, gør ikke lysten større.

læs mere

Tak for i år 🙏

“Hvad er det, jeg dybest set værdsætter? Fra dybden af mit hjerte hvad ønsker jeg for mig selv, for mine nærmeste og for verden i 2020?”

Min nytårsmail sidste år sluttede med en opfordring til alle til at stille sig selv dette spørgsmål. Hvad er det, jeg dybest set værdsætter?
For mange er 2020 blevet et år, hvor vi er blevet konfronteret med dette spørgsmål mange gange.
2020 blev på alle måder et andet år, end vi havde regnet med. Et år med op- og nedture, med usikkerhed, uforudsigelighed, frustrationer. Et år hvor mange af de ting, vi tog for givet i vores liv, blev ændret. Vores frihed til at bevæge os rundt, og fælleskabets nærhed blev begrænset. Vi holdt op med at have fysisk kontakt til andre mennesker……

læs mere

Workshop i december – aflyst 😔

Workshop søndag 20.12 Kl. 10.30 – 13.00 – Udsolgt
Workshop lørdag 19.12. Kl. 10.30 – 13.00 – Udsolgt 

De to workshops i denne weekend vil blive en hyldest til hjertes energi, til stilheden og roen i en turbulent tid. Et øjeblik til at stoppe op og reflektere over julens komme, og hvordan vi kan komme igennem den med ro og venlighed.

❤️

læs mere