Hold i november og december

Yoga og mindfulness – Onsdage kl. 17.00 – 18.30

16.11., 23.11., 7.12. og 14.12.

Mindful Yin Yoga: Mandage kl. 17.30 – 19.00:

Alle mandage til og med 12.12.

læs mere

På dørtrinnet til vinter

Kære alle

Ved at træde ind i november nærmer vi os stille og roligt slutningen på 2022. November er ligeledes porten til vinteren, en tid hvor vi skal finde det varmere tøj frem, hygge os med en varm kop te, og tænke over at få mere varme og næring gennem det vi spiser, styrke vores immunforsvar, så kroppen kan holdes sund og rask gennem den mørke tid.

Efteråret er en tid til refleksion. Naturen skifter farve, og går man en tur, vil man kunne høre lyden af blade dale mod jorden. Træer og planter er i gang med at trække energi indad og ned i rødderne, og mange dyr er i gang med at samle forråd til vinteren. Nogle forbereder sig endda på deres vinterhi.

læs mere

Efterår omkring os

Kære Alle

Det er efterår omkring os med smukke farver og køligere temperaturer.

Efteråret er en årstid mellem sommerens varme og lys og den køligere mørke vinter. Det er en tid, hvor naturens farver skifter, og hvor en større del af vores liv og aktiviteter flytter indenfor. Det er en tid præget af de luftige og æteriske energier. 

Lige nu er der meget uro omkring os, og det er bestemt ikke kun fra de skiftende vinde i naturen, men både fra vores nære geografiske verden og den længere væk. Når så store forandringer og uroligheder sker omkring os, er det naturligt af føle at en del af ens faste grundfølelse vakler. Der er meget at blive bekymret over, og der er mange påvirkninger, der gør det svært at holde “fødderne på jorden”.

læs mere

Sensommer landing

Vi nærmer os slutningen af sommeren. Det kan mærkes ved, at skyggerne er længere nu, aftener og nætter er blevet mørkere, stjernehimlen står klart.

Sommeren er en tid, hvor omgivelserne omkring os er præget af ildens element. Den opløftende energi, lyset, varmen – og specielt på den del af kloden vi bor, de lange lyse nætter.
Ildens element står også for transformation.
Den fase hvor ting ændrer sig, tanker opstår, indsigter sker. Transformation er en fase mod det nye. Når tingene er ændret, når indsigterne er sket, kan vi ikke gå tilbage til før. Som når ilden brænder et stykke træ, kan det ikke opstå igen.

læs mere

Workshop om Ayurveda

Onsdag 15.6. Kl. 18.00 – 20.00 
Ayurveda, de 5 elementer og doshaernes sammensætning. 

Onsdag 22.6. Kl. 18.00 – 20.00  
Ayurveda – balance og sundhed med fokus på fordøjelsen.

Det koster  300 kr. at deltage en onsdag, og 500 kr. hvis du tilmelder dig begge.

Tilmelding via trinefoss.dk/tilmelding eller send en mail til: yoga@trinefoss.dk

læs mere

Naturen – og os.

I naturen omkring os er alt levende.
Det levende er påvirket af vind og vejr, af regn, af tørke, af blæst, af sol og meget mere. Alt det har indflydelse på, hvor godt tingene gror, hvor sunde planter, træer og dyr er og hvor gamle de bliver.

Vi er levende og vi er en del af naturen.
Vi bliver påvirket af de samme ting, og den påvirkning har indflydelse på hvordan, vi føler os i sindet og i kroppen.

læs mere

Workshop lørdag 21.5. Kl.10.30-13.00

Vi går mod lysere og længere dage, den årstid, der efter den traditionelle kinesiske medicin (TCM) er mest yang – varm, aktiv, lys.

Ifølge TCM kan det påvirke balancen i kroppen og påvirke vores søvn. I denne workshop kommer det til at handle om sommer og søvn. Hvad påvirker søvnen? Hvad kan man gøre for at få mere ro i forhold til at sove? Hvad kan vi gøre for at falde i søvn igen, når vi først er vågnet om natten?

En lørdag formiddag med blid yoga, mindfulness, åndedrætsøvelser og et kig på, hvordan nogle af de gamle videnskaber som Ayurveda og TCM forholder sig til sommer og sol.

Prisen er 350 kr.

🧘‍♀️ Tilmelding via trinefoss.dk/tilmelding eller send en mail til: yoga@trinefoss.dk

læs mere

Lys forude – april 2022

Kære Alle

Forude er lyset, forude er foråret.🍀

“Vi mennesker har en fælles tendens til for alt i verden at ville have sikkerhed, når alt omkring os forandrer sig. Når livet er svært bliver det vores hovedprioritet at få fast grund under fødderne. Men sandheden er, at uanset om vi er det bevidste eller ej, så vil livet altid være præget af forandring.”

Dette er fra Pema Chodrons bog “At leve smukt med uvished og forandring”.

Alting vil altid være i forandring, i bevægelse.

Det er til tider svært at rumme, og nogle gange er forandringerne større eller mere voldsomme, end vi ønsker os. For bevægelse og forandring påvirker os, det påvirker vores rytme, det påvirker vores liv.

Rytmer og rutiner, forudsigelighed og forståelighed er egenskaber, der gør os trygge, der definerer vores liv.

læs mere

Lyspunkter i november

Lyspunkter i november

Det kan godt være at november kan føles mørk og trist ……….. 
og at en træthed og uro er ved at sprede sig i os allesammen ved tanken om at gå endnu en coronavinter i møde. 

Pressemøder og daglige coronatal rammer lige ind i vores nervesystem, der, for de fleste af os, har været under mere eller mindre pres i snart 2 år.

Men november har også en anden side. Som en smuk morgen i Bernstorffsparken, hvor luften var så mild og blød at yoga kunne laves med åbne vinduer til lyden af fuglenes sang fra træerne omkring. Hvor det føltes som om, hele gårdspladsen var indhyllet i den dejligste duft fra lærketræets nåle, der dækkede jorden. 

læs mere

Overvældet af sommer

Kære alle
Det er sommer. 
Det er et overflod af lys, sol, farver og dufte fra naturen, himlen og jorden.
Det er en tid, hvor vi mødes, fester, fejrer, kigger mod nord til nattehimlen, der er lys. Det er en tid, der bringer glæde og giver energi.
Ifølge traditionel kinesisk medicin (TCM) er ilden det styrende element på denne årstid.Ildens element ses som den gnist hele livet stammer fra, og er forbundet med følelsen af glæde, som, når den er i balance, repræsenterer en entusiasme for livet. I kroppen er ildens element associeret til hjertet, som efter TCM er det organ, der ses som værende ansvarlig for vores emotionelle forbindelser/relationer, samt for at opretholde indre fred og harmoni.

læs mere

Mini Workshops i foråret

3 hverdags workshops (hvis der åbnes for yoga indendørs)

På 3 onsdage i maj/juni vil fokus være at nære os selv på bedst mulig måde. At løsne op for spændinger i kroppen, få ro på nervesystemet, og skabe energi til foråret og sommeren.

Onsdag 26.5. kl. 17.30 – 19.30 – Forårsrengøring af kroppen og sindet

Onsdag 9.6. kl. 17.30 – 19.30 – Loving Kindness

Onsdag 30.6. kl.17.30 – 19.30 – Få ro på nervesystemet / Yoga Nidra

læs mere

April 2021

Kære Alle
Det er forår, fuglene synger, træerne springer ud omkring os, og mod nord kan man se konturerne af solnedgangen til sent på aften. De lyse nætter er lige om hjørnet.
Vi begynder at se fremad, forhåbentlig mod en tid, hvor sygdom, restriktioner og nedlukning kommer til at fylde mindre.Den tid, vi har været igennem, har påvirket os. I dag vil de fleste nok associere iltmaske med Covid-19 med billeder af intensivafdelinger, hvor mennekser ligger med iltmasker i kampen for at blive raske. Men for bare et år siden ville mange nok have associeret iltmasker med at skulle ud at rejse, ud for at opleve. Måske har du glemt det i dag, men enhver flyvetur starter med en instruktion om bl.a. iltmasker “husk at placere iltmasken på dig selv før du hjælper andre”.

læs mere