En boksekamp – April 2024

En boksekamp – April 2024

Det er som en boksekamp, hvor vi hele tiden bliver slået i gulvet (Mette Frisk, om tiden vi lever i)

Verden er urolig. De ting der sker rundt omkring os med krige, vildt vejr, forfølgelser pga religion eller etnicitet kan føles voldsomt. Det skaber uro i os. 

Dem der kan huske 70’erne og 80’erne, kan sikkert også huske hvor meget, der var at være bekymret for. Atomkraft, bombersprængninger, flykapringer, terrorister, oliekrise, inflation, syreregn osv……… 

Dengang kunne vi få et nyhedsoverblik ved at tænde for fjernsynet, lytte til radioavisen, eller ved at læse avisen.

Nu kører nyhederne konstant, og vi tillader dem at vælte ind i vores liv, og vælte os omkuld.

læs mere
Ayurveda – flerdimensionel sundhed

Ayurveda – flerdimensionel sundhed

Da jeg første gang, for en hel del år siden, tog til Indien til Ayurvediske behandlinger, mærkede jeg en ny følelse i kroppen. En ro og lethed på samme tid. Jeg vidste ikke meget om behandlingerne eller de Ayurvediske principper dengang, men gennem de årlige ture til Indien blev min nysgerrighed og viden styrket. Jeg mærkede, hvordan min krop og mit sind fandt en balance, og forstod at der var dele af min måde at leve på, der ikke var hensigtsmæssige for mig. Det gav en helt ny forståelse for at modsætning kan balancere, og at mere af det samme kan skabe ubalance. 

Sidenhen er det blevet til mange timers studier og læsning om Ayurveda, og det er i dag en integreret del af min måde at leve på og min undervisning.

Ayurveda betyder “livets videnskab” og er et 5000 år gammelt komplet system, som både rummer forebyggelse, behandling og helbredelse indenfor sygdomme og tilstande der potentielt kan føre til sygdomme. Det inddrager alle aspekter i livet og indeholder værktøjer og praksisser til at skabe sundhed i det daglige liv, så du trives fysisk, følelsesmæssigt, mentalt og åndeligt. 

læs mere
Vælg Venlighed ✨ Godt Nytår 2024

Vælg Venlighed ✨ Godt Nytår 2024

Kære Alle

I en verden hvor alting går hurtigere og hurtigere, og tingene omkring os forandrer sig hurtigere og mere end vi kan følge med til, har vi mere end nogen sinde brug for at finde roen i os selv.

Vi lever i en tid, hvor ansvaret for stilhed, ro og tid til fordybelse, hviler på os selv. Vi kan ikke forvente at freden kommer fra verden, samfundet, vores arbejdsplads eller vores nære omgivelser.

Vi må finde det i os selv.

I stedet for at skue ud og frem, og bekymre os om en verden, vi ikke ved, hvad vej går, må vi trække vores blik tilbage til det, der er her og nu.

læs mere
Efterår 2023

Efterår 2023

Det er efterår.

Jorden er fuld af blade i smukke farver. Blade som træerne har givet slip på, og som stille og roligt daler mod jorden. Luften er køligere nu, vi skal finde frakker og støvler frem. Dagene er blevet kortere, og de mørke eftermiddage og aftener inviterer til at tænde et lys og putte sig under et varmt tæppe med en kop te og en god bog – eller måske en refleksion over tiden og årstiden.

Naturen omkring os forbereder sig stille og roligt på vinter, energierne er urolige og vejret skifter konstant fra dag til dag. Men det er ikke det eneste, der er uroligt omkring os. Vi lever i en urolig og kompleks verden med krige, klimaforandringer og politiske udfordringer, som til tider kan være udfordrende for os. 

Både at opleve og forstå. 

Det kan være svært at finde fodfæste, at holde fødderne og energien grounded. Det kan være svært at finde ud af, hvilket ben man skal stå på. Det kan være svært at holde hjertet åbent og kærligt.

læs mere
Workshop lørdag 2. December kl. 10.30 – 13.00

Workshop lørdag 2. December kl. 10.30 – 13.00

Pause – Rest – Be

En lørdag formiddag med yoga, mindfulness, refleksioner og åndedrætsøvelser.
En formiddag der invitere til at finde ind i det stille rum, hvor vi kan hvile i nærvær, kærlighed og klarhed.
En formiddag, hvor vi kan give os selv lov til at stoppe op og give slip fra en verden, der er fyldt af uro og foranderlighed.

Jeg glæder mig til at se dig.
Lørdag d. 2.12. Kl. 10.30 – 13.00
Sted: Avlsgården, Bernstorffsparken, Ved Slotshaven 3, 2820 Gentofte
Pris: 350 kr.

læs mere
En Vata sommer

En Vata sommer

Kære Alle

For mange går sommerferien på hæld, for nogen er den slut, og for andre er den kun lige begyndt.

Om ikke så lang tid går vi fra sommer til sensommer, til tiden med de rolige farver, det bløde lys og de lange skygger.

For dem, der har holdt sommerferie i Danmark, har ferietiden måske mere føltes som sensommer end sommer, eller måske nærmere som efterår.

Jeg har holdt min sommerferie i Danmark. Der har været vind og regn, men der har også været mange tidspunkter med sol, hvor måltider kunne spises ude. Der har været stille dage, hvor vi kunne nyde badeture i et blikstille hav. Der har været hyggeligt samvær med familie og venner. Så på mange måder en klassisk dansk sommerferie.

læs mere
Sensommer Yin Yoga lørdag 9.9. Kl. 10.30 – 13.00

Sensommer Yin Yoga lørdag 9.9. Kl. 10.30 – 13.00

På landet i byen

Sensommeren er en tid for høst og næring, og hvor vi lander i hverdagen igen efter sommer, ferie og aktiviteter. Det er en tid, hvor vi kan bruge energien omkring os til at opbygge stabilitet, skabe balance og ikke mindst fordøje sommerens oplevelser, og få dem til at lande i os, så vi kan høste næring af det.

Denne lørdag formiddage – På Landet i Byen – vil der fokus på at dette. Gennem Yin yogaens rolige bevægelse og langestræk, åndedrætsøvelser og mindfulness vil kroppen og sindet næres og balanceres.

Prisen er 350 kr. og du kan tilmelde dig via trinefoss.dk/tilmelding eller ved at sende en mail til: yoga@trinefoss.dk

læs mere
Landskaber

Landskaber

Skoven er sjældent smukkere end netop nu. Naturen er fyldt af nyt liv. Bladene springer ud og lyser op i lysegrønne farver. Træerne blomstrer i smukke farver og skønne dufte. Fuglene synger.

Det er en perfekt tid til at tage en pause at gå en tur i naturen og lytte, dufte og se. 

Det at være i naturen har healende effekt på os. Når vi bevæger os i naturen, bevæger vi os igennem et landskab af dufte, mønstre og lyde. En gåtur i skoven fører os igennem rum, åbne pladser, lyse pletter, gange, der snor sig og mørke hjørner. Vi møder dufte fra den fugtige jord, fra de nyudsprungne blade, fra olien i træernes bark, fra blomsterne. Vi mødes af lyde fra fuglene, fra vindens blæsen i grene og blade, fra små dyr i skovbunden. Alle disse mønstre, lyde og dufte påvirker os. De har effekt på vores hjernebølger, på vores nervesystem og på vores følelse af at være i live. 

læs mere
Workshop 10. juni

Workshop 10. juni

Workshop Lørdag 10. juni.
Kl. 10.30 – 13.00

En rejse i det indre landskab –
en workshop med fokus på at opleve de indre rum, vi har i os. 

Gennem yoga, åndedræt og meditation at stimulere og åbne de indre rum, så vi kan føle os mere hjemme og skabe bedre plads til os selv.
Det bidrager til en overordnet følelse af frihed, velvære og glæde.

Prisen er 350 kr. og du kan tilmelde dig via trinefoss.dk/tilmelding eller ved at sende en mail til: yoga@trinefoss.dk

læs mere
Workshop lørdag 25.2. Kl. 10.30-13.00

Workshop lørdag 25.2. Kl. 10.30-13.00

Efter vintermånederne er det vigtigt at få energien i kroppen til at bevæge sig igen. Både for af få et bedre og friere flow i kroppen, men også for at få løst op for nogen af de spændinger, der er skabt gennem den mørke tid. Det er tid til en forårsrengøring.

Praksisser som yin yoga, pranayama og meditationer er værdifulde til at løsne op i kroppen og sindet. På en blid måde, gennem rolige åndedræt og dybe stræk, der åbner kroppen, bliver energien stimuleret og nervesystemet for ro. Det kan give os en føles af lethed i kroppen, så den groundende energi gør os friske og rolige uden at trække os ned.

Det bidrager til en overordnet følelse af velvære og glæde.

Lørdag 25.2. Kl. 10.30-13.00. Det koster 350 kr.

Du kan tilmelde dig under TILMELDING

læs mere
Hvor skal dit lys skinne?

Hvor skal dit lys skinne?

Kære Alle

Godt nytår 💫

Hvor skal dit lys skinne i 2023?
Hvad vil du gerne bidrage med?
Hvad vil du gerne være for dem omkring dig?
Hvordan skal 2023 forme sig for dig?

Der er en lang tradition i alle kulturer at man på et tidspunkt om året, som kan være et kalender eller religiøst tidspunkt, reflekterer over det år man siger farvel til, og tænker frem på det år, der ligger foran en. I vores kultur er der tradition for at formulere et nytårsfortsæt. Det bliver ofte formuleret som et konkret mål for en forandring, vi ønsker at opnå.

læs mere
Workshop 28. januar

Workshop 28. januar

Måden du trækker vejret på har betydning for, hvordan du har det – fysisk såvel som psykisk.
Mange af os går rundt og har spændinger, der sætter sig i kroppen og hæmmer den frie vejrtrækning, der ikke bare påvirker vores velvære, men også vores helbred.

Denne formiddag vil vi fokusere på at skabe mobilitet og frigøre spændinger omkring åndedrættet, så vi kan opnå et bedre og friere flow i kroppen.

Det vil være en blanding af yin yoga, rolige flow og pranayama – åndedrætsøvelser.

Lørdag d. 28.1.2023 kl. 10.30 – 13.00

Prisen er 350 kr.

Du kan tilmelde dig via trinefoss.dk/tilmelding eller ved at skrive en mail til yoga@trinefoss.dk

læs mere