Kære Alle

Skoven er sjældent smukkere end netop nu. Naturen er fyldt af nyt liv. Bladene springer ud og lyser op i lysegrønne farver. Træerne blomstrer i smukke farver og skønne dufte. Fuglene synger.

Det er en perfekt tid til at tage en pause at gå en tur i naturen og lytte, dufte og se.

Det at være i naturen har healende effekt på os. Når vi bevæger os i naturen, bevæger vi os igennem et landskab af dufte, mønstre og lyde. En gåtur i skoven fører os igennem rum, åbne pladser, lyse pletter, gange, der snor sig og mørke hjørner. Vi møder dufte fra den fugtige jord, fra de nyudsprungne blade, fra olien i træernes bark, fra blomsterne. Vi mødes af lyde fra fuglene, fra vindens blæsen i grene og blade, fra små dyr i skovbunden. Alle disse mønstre, lyde og dufte påvirker os. De har effekt på vores hjernebølger, på vores nervesystem og på vores følelse af at være i live.

En tur i skoven eller ved vandet gør, at vores åndedræt bliver roligere, kortisol niveauet i kroppen falder, vi får flere positive tanker og det styrker vores evne til opmærksomhed. Vi går fra en tilstand fuld af tanker og planlægning til at sanse og opleve.

Vi er en del af naturen og ifølge de gamle traditioner, som Daoismen, siges det, at når vi er i balance med rytmen og flowet i naturen og sæsonerne, lever vi et længere, sundere og lykkeligere liv.

Det er ikke kun i naturen, vi støder på landskaber. Det er alle vegne omkring os. Vi er blot ikke opmærksomme på det, når vi bevæger os rundt både fysisk og i tankerne. Der er de ydre landskaber, vi møder i omgivelserne omkring os, når vi går ud af vores dør. Der er fx veje, kryds, rundkørsler, stier, broer, tunneler. Vores hjem, arbejdspladser, supermarkeder osv., er også en form for landskaber, der påvirker os, når vi bevæger os igennem dem. Og så er der de indre landskaber i vores krop, bevidsthed og hjerterum.

I yoga arbejder vi bevidst med at stimulere de indre landskaber. Gennem bevægelse, åndedrætsøvelser og meditation at skabe bevidsthed om vores indre åbenhed og rummelighed. Vi skaber flow gennem kroppen, oplyser sindet for større klarhed, og åbner hjerterummet for en større grad af taknemmelighed og medfølelse. Vi åbner for lyset.

Lørdag d. 10. juni holder jeg en workshop med fokus på de indre landskaber. Du kan læse mere om det herunder.

Kærlig hilsen Trine ❤️