Det er efterår.

Jorden er fuld af blade i smukke farver. Blade som træerne har givet slip på, og som stille og roligt daler mod jorden. Luften er køligere nu, vi skal finde frakker og støvler frem. Dagene er blevet kortere, og de mørke eftermiddage og aftener inviterer til at tænde et lys og putte sig under et varmt tæppe med en kop te og en god bog – eller måske en refleksion over tiden og årstiden.

Naturen omkring os forbereder sig stille og roligt på vinter, energierne er urolige og vejret skifter konstant fra dag til dag. Men det er ikke det eneste, der er uroligt omkring os. Vi lever i en urolig og kompleks verden med krige, klimaforandringer og politiske udfordringer, som til tider kan være udfordrende for os.

Både at opleve og forstå.

Det kan være svært at finde fodfæste, at holde fødderne og energien grounded. Det kan være svært at finde ud af, hvilket ben man skal stå på. Det kan være svært at holde hjertet åbent og kærligt.

Men vi kan bruge årstiden til at trække os lidt tilbage og skabe et rum, hvor vi kan være, og hvor vi kan trække vejret frit. Et rum der er kærligt og omfavnende, et rum hvor vi kan transformere uroen til en større grad af ro, hvor vi kan lære at hvile i nærvær, kærlighed og klarhed i stedet for at lade os tage med af hvirvelvinden og urolige følelser.

Yoga og meditation rummer en verden af praksisser for at skabe det rum.

Meditationer og yogasekvenser, der har været praktiseret gennem årtusinder med det formål at skabe mere ro og balance i vores sind, der altid udfordrer os, og der konstant prøver at tilpasse sig verden omkring os.

Lørdag d. 2.12. holder jeg en workshop med fokus på at skabe det rum.

Jeg har kaldt den Pause – Rest – Be, og du kan læse mere om det herunder.

Tilmedling på min hjemmeside www.trinefoss.dk/tilmelding.