Lyspunkter i november

Det kan godt være at november kan føles mørk og trist ……….. 

og at en træthed og uro er ved at sprede sig i os allesammen ved tanken om at gå endnu en coronavinter i møde. 

Pressemøder og daglige coronatal rammer lige ind i vores nervesystem, der, for de fleste af os, har været under mere eller mindre pres i snart 2 år.

Men november har også en anden side. Som en smuk morgen i Bernstorffsparken, hvor luften var så mild og blød at yoga kunne laves med åbne vinduer til lyden af fuglenes sang fra træerne omkring. Hvor det føltes som om, hele gårdspladsen var indhyllet i den dejligste duft fra lærketræets nåle, der dækkede jorden. 

Det er lyspunkter i november.

Lige nu er naturen fyldt af dufte – dufte af efterår fra bladene, fra træerne, fra svampene, fra den fugtige jord. Dufte der rører os dybt i kroppen og skaber en følelse af rodfæstelse og ro.

Lugtesansen siges at være den mest fundamentale sans af alle vores sanser. Dufte påvirker os, vækker minder, der er lagret dybt i vores hukommelse.

Olier udvundet fra træernes blade, kogler og nåle samt blomster bruges i aromaterapi, da de har egenskaber, der kan afstresse, berolige eller stimulere os både fysisk, mentalt og følelsesmæssigt.

Så skoven på denne årstid er en ren aromaterapeutisk oplevelse. Gå en tur og tag et par dybe åndedræt og lad duften af naturen indhylle dig og fylde hver celle, og lad disse lyspunkter fylde i en tid, hvor efteråret stille og roligt er ved at transformere sig til vinter.

Aromaterapi – eller de æteriske oliers sanselige og stimulerende dufte er næsten altid en fast del yogaen i Bernstorffsparken. Dette efterår er det de ayurvediske dufte fra By Korsholm, som du får glæden af på holdene.

Olierne er sammensat efter gamle metoder og opskrifter fra Ayurveda. 

Du vil snart kunne købe dem gennem min hjemmeside, så du også kan få glæde af dem derhjemme.