Vi er så heldige at bo i et land med mere end 8.000 km kystlinje. Alle har kysten og havet indenfor 2 timers kørsel, og alle har en sø, der ikke er langt væk – havet og søerne kan noget særligt. Der er et særligt lys, en større himmel, en spejling af himmel og bred. Farverne over vand er aldrig de samme længe ad gangen. Lyset, farverne og stemningen skifter konstant. Fra det rolige blide udtryk, hvor alt i en falder til at ro ved at betragte det, til de dunkle farver, voldsomme bølger og bevægelser, der næsten kan have en rensende effekt på sindet. At stå ved bredden og blive rørt af stilheden eller blæst igennem af kræfterne har en påvirkning på os. Man glemmer tid og sted for et øjeblik og lader sig suge ind i naturen, lader sig nære af den.

Naturen skifter lige nu langsomt fra efterår til vinter. Det er en tid, hvor dagene bliver markant kortere, og solen står i en lavere vinkel til jorden. Vi har brug for al det lys, vi kan få, så netop nu er det vigtigt at huske på at gå ture ved vandet, hvor himlen er større og giver mere lys.

Ifølge de 5 elementers teori og den kinesiske medicin er vintermånederne  associeret med vandets element, der repræsenterer vores dybe energi og stamina, vores mod og vilje. Det er den mest yin tid på året, dvs. en tid der fra naturen støtter os i at sænke tempoet, reflektere og at vende blikket indad. Følelsesmæssigt handler vandets element om at turde se vores frygt i øjenene på en sund og konstruktiv måde. Det er her, vi kan hente styrke nu.

Det har på alle måder været et mærkeligt år, og det næste stykke tid er måske et godt tidspunkt at lade sig inspirere af vandets element og bruge vinterens ro og stilhed til at reflektere over hvad, vi har lært af den tid, vi har været igennem. Hvilke styrker har det givet os? Hvad er det, vi savner allermest, og hvilke gaver har vi fået? Hvad kan vi tage med os?

I december er der et reduceret antal hold, men der er hele to workshops inden jul. Se nedenfor.

Kærlige hilsner Trine ❤️