Kære Alle

Jeg tænker på jer ❤️

Der er nok ikke nogen, hvis liv ikke på den ene eller anden måde er påvirket af situationen.

Vores dagligdag og fællesskab er ændret. Vi skal finde nye veje.

For mange har situationen frigivet tid, og det kan måske for nogen føles som en tiltrængt pause i en hektisk hverdag. Vi får tid til at gøre ting, vi har skubbet foran os, vi har glemt eller ikke prioriteret. Nogen har følelsen af at være presset på tid – hjemmeskoling, madlavning, hjemmearbejde, konflikter med børn osv….

Men for mange vil der under overfladen være en uro, nervøsitet og angst for både den nære og mere fjerne fremtid.

Hvordan vil denne krise påvirke mit liv, min families og verden omkring os? Ingen ved det.

Hvor længe vil krisen vare? Ingen ved det endnu.

De fleste af os er ikke gode til at leve med uvidenhed og følelsen af tab af kontrol for eget liv.

Nogle  er udfordret ved, at der med ændringen af hverdagen følger en øget og tættere kontakt til den nære familie end de fleste er vant til. Det kan føles både begrænsende og omklamrende. Det er helt naturlige følelser at have. Vi er udfordret på udfordringerne. Det er situationen som den er. Det er nuet, som det udfolder sig her og nu.

Gennem mindfulness øvelserne har vi trænet det – at være i de situationer, der ikke er vores drømmescenarie, at være overbærende og forstående over for os selv. At når tingene spidser til, når uroen eller frustrationerne viser sig: huske at mærke fødderne på jorden, huske at trække vejret og måske gå en tur, før det går ud over andre.

Det har taget lidt tid for mig at finde mig til rette i denne nye “hverdag”. Jeg ved det er vigtigt for mig at holde fast i min praksis. Nogl dage bliver det på yogamåtten, enkle rolige øvelser med lange dybe åndedræt, andre dage er min praksis at gå ture, lægge mærke til alt det er sker i naturen lige nu, foråret der pibler frem, skyerne, himlen eller bare lyset gennem træerne. Jeg har blomster på mit bord, det glæder mit hjerte – og så husker jeg at smile til dem, jeg møder. Et smil fra hjertet kan sagtens nå et andet menneske på 2 meters afstand eller mere, og det varmer. Vi er i det her sammen, du og jeg, og alle dem vi møder på vores vej, så lad os mødes i hjertet, i smilet, i varmen.

Nedenfor har jeg tegnet en lille yogasekvens, jeg selv laver ofte. I kender stillingerne og de fleste af jer, vil også kende rækkefølgen. Den kan laves på 10 minutter eller 20. Jo længere tid du er i hver stilling, jo dybere du trækker vejret, jo mere ro sender du til nervesystemet. Gør det enkelt og ukompliceret.

Jeg håber, vi snart kan mødes igen til yoga på Avlsgården i Bernstorffsparken – indtil da sender jeg dig mine kærligste tanker ❤️