Kære Alle

Hvordan spiser man en elefant?
Det gør man ved at tage en bid ad gangen…..

Dette gamle afrikanske ordsprog passer fint til starten på 2021.

2021 har ikke vist sig at starte særligt lyst, roligt eller anderledes end 2020 sluttede. Det kan være, man sidder og tænker, at den mundfuld, vi skal igennem de næste par måneder, er rigelig stor og kan føles som en elefant, der skal fortærres. At elefanten så en stor del af tiden er mørk, kold og regnfuld, gør ikke lysten større.

Vi bliver mødt af mange store opgaver, kriser og perioder i vores liv, der kan synes svære at komme igennem. Hvor det kan være svært at se lyset midt i mørket, hvor man kan føle sig ensom og uden inspiration.

For mange af os er den periode, vi er i lige nu, præget af rigtig meget hverdag, rigtig mange hverdags gøremål og meget få udskejelser – og vi savner udskejelserne, savner inspirationen, savner det der giver livet krydderi, det der får os til at grine, danse, der hvor vi mærker livet og glemmer alt omkring os. Det må blive ved vores drømme lidt endnu.

Det vi har foran os her og nu, skal vi igennem – og vi må tage én dag ad gangen. Elefanten skal spises, bid for bid. Som så ofte før handler det om ikke at tænke for langt ud i fremtiden, men tænke på dagen der er her nu. Hvordan kan jeg få det bedste ud af den? Hvordan kan jeg gøre noget for mig selv, der gør mig glad? Der bringer mig lykke? Hvordan kan jeg gøre noget for andre?

Rutiner er rigtig gode til at hjælpe os med at få ro i sindet, i nervesystemet og til at skabe fokus og centrering, så de luftige energier i os ikke tager overhånd. Så tingene omkring os ikke river os ud af fatning eller bliver for uoverskuelige.

Yoga og meditation har været brugt i århundreder til netop dette. At skabe rutine, at gøre noget på samme tid hver dag og på samme sted. Så lærer kroppen og sindet hurtigt rytmen. Det kan være 10 minutter om dagen, det kan være en time. Det vigtigeste er at skabe en pause for tankerne, hvor opmærksomheden kommer ned i kroppen, ind til åndedrættet – så vi ikke føder sindet med mere og mere uro, men giver luft og rum til ro.

Hvis du mangler inspiration til yoga og meditation, ligger der yogatimer på min hjemmeside, og flere kommer til. Følg dem eller brug dem som en inspiration til at skabe dit eget flow.

Og så tag en bid elefant hver dag til frokost, en bid ad gangen, stille og roligt, og på et tidspunkt kommer en dag, hvor der ikke er mere tilbage…….

Jeg glæder mig til, vi kan ses igen.

Kærlige hilsner
Trine

Du kan finde et link til min hjemmeside her: trinefoss.dk