Kære Alle

Her som 2019 går på held og vi meget snart fejrer det nye års komme, vil jeg gerne ønske jer alle et rigtig godt nytår og sige tak for jeres deltagelse og opbakning i løbet af året. Både tak til jer, der kommer en gang i mellem på holdene, til jer der kommer regelmæssigt og til jer, der følger med gennem nyhedsbrevene.

Jeres støtte betyder rigtig meget, og jeg bliver så glad, hver gang jeg får en henvendelse fra en, der har fundet mig gennem anbefaling fra jer. Det er jeg dybt taknemmelig for.

En yogatime eller en workshop er som alt andet i livet en dans mellem at give og tage. Det er i det fælles rum, der skabes, den fælles energi alle bidrager til, at vi kan udvikle os – og jeg er taknemmelig over, at I vil danse med.

Gennem året har vi arbejdet med mange dele af kroppen gennem de fysiske øvelser, og vi har været rundt om mange emner i mindful delen af yogaen. For mig er der en essentiel forskel mellem yoga og andre bevægelsesformer, fordi vi også træner sindet i yoga og tager tid til at reflektere over emner, der har haft betydning for mennesker gennem tusinder af år. Mange af de grundlæggende udfordringer som menneske har ikke ændret sig.

Dog er der meget, der ændrer sig. Verden er blevet hurtigere, alting bevæger sig mere, vi bevæger os mere. Selv salmerne i kirken synges i dag hurtigere end for bare 20 år siden. Også de steder, vi søger ro eller forventer den, går tingene hurtigere i dag.

“Du kan meditere på 5 min”. Tidligere sagde man, at 20-25 minutter var minimum, hvis man ville opnå et resultat. I dag siger man, at 5 min er nok. På meditations- og yoga-streamingtjenesterne er der flere og flere programmer på 10-15 min. Et hurtigt fiks.

Som tiden skrues op og alting omkring os accelererer, stiger behovet for at kende sine værdier, kende sin kerne – det, der skaber fundamentet for ens liv. Uden det mister vi fodfæste.

Det kræver, at vi indimellem prioriterer roen og stilheden for at lytte efter. At vi skaber et åndehul til at trække vejret.

Mange af os slutter året eller starter det nye med nytårsforsæt. Hvad vil jeg gerne opnå, hvad vil jeg gerne blive bedre til? Ofte holder disse forsæt ikke langt ind i januar. Så prøv i år at stille dig selv spørgsmålet:

Hvad er det, jeg dybest set værdsætter? Fra dybden af mit hjerte hvad ønsker jeg for mig selv, for mine nærmeste og for verden?”

Godt nytår ?