Kære Alle

Det har været en lang sommer, et langt forår – en tid, der på mange måder har ændret meget og påvirket mange.

Men august er heldigvis som august altid har været.

Det er nu, vi går fra juni og julis ferietid, lange lyse nætter og opløftende energi til augusts mere bløde lys og farver. Et lys, der på en gang er både roligt, omfavnende og groundende.

En anden særlig ting ved august er duften – duften af jordbund efter dug eller regn. Den særlige karakteristiske duft, der genkendes helt ind i sjælen. Et instinkt, en følelse.

Lugtesansen er den mest fundamentale af alle vores sanser, siges det. Den er direkte forbundet med vores krop og sind. Dufte påvirker vores humør, og der er en direkte forbindelse gennem duft til vores erindringer og følelser.

Duften af regn på tør jord er mennesker særligt modtagelige overfor, og det siges, at vi kan spore selv meget lave koncentrationer af duften. Teorien er, at det var denne duft, der hjalp os med at finde føde efter perioder med tørke.

Hvis det ikke har regnet længe, lagres planternes olier i jorden og på sten. Når dugen eller regnen falder, frigør vandet olierne, som stiger op som bobler i champagne og velduft fylder luften.

Duften kaldes petrichor, som kommer fra det græske ord petra, som betyder sten, og ichor, der beskriver den essens, der flyder gennem gudernes årer. Petrichor – stedets essens, duften af livet.

I yoga bruger vi åndedrættet til at skabe ro. Et dybt og roligt åndedræt sænker pulsen og blodtrykket, og har en direkte påvirkning på centralnervesystemet. På samme måde kan naturens dufte af jord, nåletræer, blomster og græs bruges til at skabe ro i kroppen og sindet. Gå en tur om morgen eller efter regnvejr, tag duften ind og lad den fylde kroppen og nære sindet. Duften af livet.

Nedenfor kan du læse om septembers workshop samt de ugentlige hold i efteråret. Der er et nyt hold: Yin Yoga onsdag aften 18.45 – 20.00.

Kærlige hilsner Trine