Kære Alle

Jeg håber I har det godt ❤️

Denne krise, vi er midt i, har haft indflydelse på os alle sammen, den har haft indflydelse på vores liv, og den har aktiveret mange forskellige følelser i os.
Der er savn – ting vi savner, ting vi længes efter. Nærheden til andre, dem vi slet ikke kan se pga smittefare, oplevelser vi havde i fællesskab, drømme, ferier, rejser der lige nu ikke kan realiseres.
Der er frygt – frygt for fremtiden, frygt for nutiden, frygt for virus, frygt for smitte.
Uvisheden – det sværeste for mange er at håndtere, at vi ingen idé har om, hvornår det slutter.

Det har ikke kun ramt nogen af os, ikke kun dig og mig, det har ramt os alle sammen.  Grundlæggende har vi allesammen de samme ønsker og drømme om at krisen slutter. Det er vigtig at huske på. For som samfundet begynder at åbne igen, og vi skal være mere ude i livet, mere i nærheden af flere mennesker igen, kan følelser som skepsis, mistillid og udskamning let gøre sit indtog. Hvem vasker ikke ordentligt hænder, hvorfor går de for tæt på mig i supermarkedet, hvorfor overholder de ikke reglerne om at samles, er hun ikke for hysterisk omkring reglerne osv., osv…… vi kan meget let ende et sted, hvor vi ser vores medmennesker som fjender, hvilket kan føre til en føles af seperation, og det er netop det modsatte af, hvad vi har brug for nu. Vi har brug for at stå sammen, mærke hinanden, hjælpe hinanden, og vi skal passe på hinanden. Det skal vi gøre ved at vise omsorg og respekt i det, vi gør, men lige så vigtig er det, at vi har omsorg i den måde, vi tænker om hinanden. For den måde vi tænker om hinanden på reflekteres i den måde, vi agerer overfor hinanden.

Ligesom du og jeg, så har alle et ønske om at corona-tiden slutter, ligesom du og jeg, så har alle et ønske om at føle sig trygge, raske og glade. Der er meget mere, der binder os sammen, end der adskiller os. Det er vigtigt at huske på i mødet med andre, og i vores tanker om andre.

Vi har forskellige standarder for, hvad der er rigtigt og bedst at gøre, men det er ikke det samme som at være ligeglad. En af de ting jeg finder rigtig svært lige nu er, at når jeg bevæger mig i det offentlige rum, så skal jeg tænke over hvert skridt og bevægelse, jeg gør. Holder jeg stor nok afstand; hvis han går til venstre, så bør jeg gå til højre; hov der kom jeg til at tage hånden op til ansigtet. Når jeg møder nogen, jeg kender, ligger det så intuitivt i mig at gå tæt på og hilse, at jeg måske nogen gange bryder andres sfære. Det gør jeg ikke af ond vilje eller mangel på omsorg, men jeg har gennem hele mit liv lært at bevæge mig intuitivt i mødet med andre, og derfor kræver det meget at skulle tænke over sin ageren hele tiden. Og ligesom jeg prøver at gøre mit bedste, så er jeg sikker på alle andre også prøver at gøre deres bedste, selvom det nogen gange går galt. Vi er kun mennesker.

I den buddhistiske compassion træning arbejder man helt bevidst på at opøve følelsen af medmenneskelighed for at kunne give plads til egne og andres følelser, reaktioner og udfordringer.

Jeg har indtalt en Loving Kindness meditation, som er fundamentet i compassion træningen, og som ved regelmæssig træning kan hjælpe os med at kultivere en følelse af omsorg, så vi handler med venlighed og tålmodighed fremfor afvisning og frygt. Træningen har en stor positiv effekt på både vores fysiske helbred og psykiske trivsel.

Du finder linket her eller ved at klikke på billedet herunder.

Hvis du ikke er så meget til meditationer eller mental træning, som man også kan kalde det, så prøv hver gang du bliver opmærksom på negative tanker om andre, at sige: ligesom mig ønsker personen at føle sig tryg, rask og glad, og ligesom mig ønsker personen at denne krise skal slutte.

Jeg glæder mig til at mødes til yoga igen ❤️