Ifølge Ayurveda er efterårets energi præget af de luftige og æteriske elementer. Det er en tid, hvor energien er i bevægelse og konstant skiftende, og det kan påvirke os, så vi føler os ude af balance, let ved at blive distraheret, og har svært ved at finde fokus.

I øjeblikket er det ikke kun efterårets energier, der er urolige – det er hele verden omkring os – fra vores dagligdag, vores rutiner til #metoo, klima, præsidentvalg og ikke mindst en voksende pandemi. Der er meget at blive bekymret over, og der er mange påvirkninger, der gør det svært at holde fokus.

Vi ved ikke, hvad der sker om 2 uger, vi ved ikke, hvad der sker om 2 måneder. Derfor er det nødvendigt for os at trække vores fokus ind til det, der sker omkring os, lade verden blive lidt mindre. Glæde sig over de nære ting, et godt måltid, en dejlig gåtur, de nære relationer, farverne på himlen. Der er meget, der forandrer sig, men der er også meget, der vedbliver med at være det samme, og det er det, vi skal huske og vende vores blik på.

I yoga og mindfulness arbejder vi med, som en af grundstenen, at være til stede i nuet gennem opmærksomhed på kroppen og åndedrættet. At finde en ro og en stabilitet i det der sker og opleves, fordi det er gennem det, vi kan finde glæde og varme i hjertet og sindet. Yoga og mindfulness har rødder, der går mange, mange år tilbage, men det er ikke blevet mindre væsentligt i det verdensbillede, vi lever i lige nu.

Kærlige hilsner Trine ❤️