“Be like a tree and let the dead leaves drop” ~ Rumi

Vi bevæger os stille og roligt mod efterår. Der er et skift i naturen. Træerne begynder at skifte farve, vinden bliver koldere og dagene kortere. Efterår er en smuk årstid. I kontrast til forårets og sommerens energi, lys og varme er efteråret præget af bløde farver, eftertænksomhed og at trække sanserne ind.

Ifølge den klassiske kinesiske medicin (TCM) er efteråret relateret til lungerne, og man siger, at lungernes energi er at give slip – ligesom enhver udånding er at give slip på gammel luft for at give plads til en ny frisk indånding. Det er en god tid at tænke over at give slip på alt det, vi holder fast på, der ikke længere gør noget godt for os, så vi kan åbne døre for nye muligheder.

I år er efteråret særligt. Der sker mange ting omkring os, og for mange af os gælder det, at vi prøver at holde fast i ting, der var, længes efter tilstande vi kender så godt.

Træerne lader bladene falde om efteråret som en forberedelse til vinteren, og for at kunne vokse og blomstre igen til foråret.

Og måske er det også et godt tidspunkt for os at reflektere over, hvilke “blade” vi kan lade falde, det der ikke tjener os lige nu. Kan vi give slip på vaner, og måder vi er vant til at betragte og bevæge os i livet? Kan vi give slip på vores ideér om, hvad vi kan og plejer at gøre?

Der ligge en frihed, en frisættelse i at turde give slip, og når vi gør det, skaber vi rum for, at nye ting kan komme ind i livet, at nye oplevelser kan udfolde sig, og nye idéer kan opstå. Vi giver mulighed for, at vi kan vokse og blomstre.

I Indien har man et fint billede på det at være holdt fast, ikke at turde give slip –  for at fange aber lagde man en banan ind i en kokosnød og lavede et hul, der lige præcis var stort nok til, at aben kunne få hånden ind, men når den greb om bananen, kunne den ikke komme fri af kokosnødden – og i begæret af at ville have bananen var den fanget………….

“letting go” er en af de 7 grundholdninger vi arbejder med i mindfulness.

Kærlige hilsner Trine