Det er sommer, det er årets længste dag, og mange af os har sommerferie lige om lidt. Så er det også tid til at smide skoene og gå med bare fødder – i sandet, i græsset, på marken, ja alle vegne, hvor vi kan få kontakt til jorden under os.

Når vi går barfodet, træner vi fødderne. Træner alle de små muskler i tæerne, når de griber i underlaget. Foden og underbenets muskler bliver strakt og styrket, og vores balance udfordres på en ny måde. Når musklerne bruges mere, øges blodcirkulationen, og med god blodcirkulation holdes fødderne sunde længere.

Og så handler det også om jordforbindelse. Når vi kommer mere i kontakt med jorden gennem fødderne, kommer vi mere i kontakt med vores krop, og det er en god kontakt til kroppen, der giver en god jordforbindelse. 

Når vi er i balance mentalt og fysisk, har vi som regel en fornemmelse af, at vi har fast grund under fødderne. Vi oplever at stå fast. Når vi bliver urolige, stressede og tænker for meget, har energien i kroppen en tendens til at stige opad – væk fra fødderne og op til hovedet, og den opadgående energi i kroppen er med til forstærke stressen og bevirke, at vi mister vores jordforbindelse. Vi kan let få en følelse af at blive “revet med”.

Jordforbindelse kan også balancere energifeltet i kroppen. Direkte forbindelse med jorden gør det muligt for elektroner at strømme fra jorden til kroppen, og elektroner menes at virke som naturlige antioxidanter i kroppen. Det har en lang række positive effekter, som kan føre til bedre trivsel, bedre søvn, reducering af smerte samt reducering af inflammation i kroppen. 

Begrebet “Earthing” referer til at gå barfodet på jorden og de positive afledte effekter heraf. 

Hvis du er interesseret kan du læse mere om det her

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3265077/

En ikke helt uvæsentlig sideeffekt ved at bevæge sig udenfor med bare tæer er, at vi kommer ud i  naturen. Så det er ikke kun føddernes kontakt til jorden, det er i lige så høj grad træerne, vinden, solens stråler, fuglenes kvidren vi kommer i kontakt med, og det har en stor indflydelse på vores nervesystem og generelle velvære.

Så der er vel bare at sige: smid skoene og tag en dans til vindens blide rytme.

God fornøjelse.