Det er blevet efterår.
Ja, i følge kalenderen er vi nu midtvejs i efterårsmånederne, selvom det efter den lange sensommer kan føles som om, efteråret lige er startet.

Efteråret er en årstid, hvor vi stille og roligt siger farvel til de varme, lange dage og går mod vinter. Det er en tid, hvor naturen trækker sig tilbage, træerne giver slip på deres blade…….. I et yin/yang perspektiv vil man sige, at vi går fra yang til yin. Fra det energiske, lyse og varme til det rolige, mørke og kolde.

Ofte ses efteråret lige som foråret som en overgangstid – et skift fra en tilstand til en anden. Vi bevæger os fra noget henimod noget andet.

Det er en cyklus, vi kender så godt.

Solens lavere placering på himlen og dagenes kortere længde får os til at mindes vinterdage og vi begynder at forberede os på det ved at sætte havemøblerne ind og finde støvler og frakker frem. 

Det kan hurtigt blive et fokus på det, vi er på vej til i stedet for at have opmærksomheden på, hvor vi er nu. Nogle gange glemmer vi at være i og opleve efteråret, som det er. Sin egen årstid, fri af at være på vej et sted hen.

Den samme tendens kan vi have på dagenes rytme. Hver dag bliver en forberedelse til den næste dag, den næste tid og sjældent lader vi dagen bare være den dag, den er. Vi er alt for ofte på vej i tanker og gerning til det, der kommer. Vi har vores fokus ude i horisonten.

I yoga- og mindfulnesspraksis træner vi at være tilstede med sindet og kroppen, som det udfolder sig lige nu. At mærke det der er her uden at have et mål for øje, uden at stræbe efter en særlig tilstand. Vi træner kort og godt at være i nuet og lade tiden gå lidt i stå for en tid.

Vi lever i en tid, hvor der er høj fokus på optimering på alle livets fronter og derfor er det ofte svært at give slip på den stemme, der altid rammer os, om at alt vi gør, skal have en mening – at det altid kan blive bedre.

Det er en træning at kunne give slip på det og så bare være og nyde kroppen i yogastilingen, mærke åndedrættets blide bevægelser, nyde en efterårsdag for det, den er og have nærvær på dagen hver morgen, vi vågner.

Men ingen bliver mester uden træning…….. og hver yogatime er en træning.

Jeg glæder mig til at se dig på holdene og nedenfor kan du se programmet for holdene i Bernstorffsparken dette efterår.

Skriv til mig på yoga@trinefoss.dk, hvis du gerne vil med på et hold eller bare har spørgsmål vedrørende min yoga.

Kærlig hilsen
Trine ❤️